Σκόπια: Εκλογές με φυλακισμένους δημοσιογράφους της αντιπολίτευσης


Μάιος 25, 2011.

Το ποινικό τμήμα του Βασικού Δικαστηρίου των Σκοπίων αποφάσισε,χθες , να παρατείνει την κράτηση των εννέα ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα στα πλαίσια  ενός κυβερνητικού προγράμματος που έχει την ονομασία ‘Пајажина’ /«Ιστός της Αράχνης».


Τα άτομα αυτά, ο ιδιοκτήτης -του κυρίου όγκου των αντιπολιτευτικών προς το καθεστώς Γκρούεφσκι μέσων ενημέρωσης-, μαζί με άλλους δέκα συνεργάτες των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης των Σκοπίων, βρίσκονται, ήδη, στη φυλακή από εξαμήνου για φορολογικές παραβάσεις, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενώ η αντιπολίτευση μιλά για πολιτική δίωξη.

«Το Δικαστικό Συμβούλιο με επικεφαλής των δικαστή  Γιάνι Νίτσα, αγνόησε εκ νέου το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους κρατούμενους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ υπάρχουν και γονείς ανήλικου τέκνου μεταξύ των συλληφθέντων τον περασμένο Δεκέμβριο.

»Σύμφωνα με τους δικηγόρους των υπόπτων, η απόφαση αυτή είναι σκανδαλώδης, διότι η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση πάνω από έξι μήνες και επειδή οι ύποπτοι δεν έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας με μάρτυρες και προσκόμιση αποδεικτικών στοιχείων για την αθωότητά τους. Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων σημειώνει ακόμη ότι αντί να τηρούνται οι υφιστάμενοι νόμοι του κράτους, η κράτησή τους υπαγορεύεται από πολιτικές εντολές», γράφει χαρακτηριστικά η  σκοπιανή εφημερίδα.
--
Πηγή: Време