Κοσσυφοπέδιο: Ολοένα και περισσότεροι Αλβανοί αρνούνται την ‘ιθαγένεια Κοσσόβου’


Ιούνιος 26, 2011.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, ένας σημαντικός αριθμός πολιτών αλβανικής καταγωγής δεν επιθυμεί να αναγράφεται η ιθαγένεια του ως ‘κοσοβάρικη’.


Τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, τουλάχιστον χίλια εξακόσια άτομα έχουν καταθέσει αιτήσεις  για άρση της ιδιότητας του πολίτη του Κοσσυφοπεδίου, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Το υπουργείο ανέφερε ότι ο αριθμός αυτός δεν είναι ενδεικτικός,  αφού  πολλά άτομα μετά την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, επιθυμούν να έχουν διπλή υπηκοότητα, παρά μία.

« Το φαινόμενο είναι ανησυχητικό  και η κυβέρνηση   πρέπει να θέσει το ζήτημα  ευθέως για τις σχέσεις της με τους πολίτες, οι οποίοι διαμένουν προσωρινά στο εξωτερικό. Ο κατάλογος αυτών των πολιτών που αρνούνται την αναγραφή ως ‘πολίτης του Κοσσυφοπεδίου’ είναι αρκετά μεγάλος, ειδικά σε άτομα τα οποία εργάζονται στη Δυτική Ευρώπη», δήλωσε υπουργός Εσωτερικών, Μπαϊράμ  Ρετζέπι, απορρίπτοντας συγχρόνως, υπαινιγμούς,  ότι η ανάκληση της ιδιότητας του ‘Κοσοβάρου’, από το αλβανικό στοιχείο,  συνδέεται  με την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.
--
Πηγή: Dnevni Avaz-Bosnia