Βουλγαρία: Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών


                                 Οι εκτοξευτήρες ρουκετών που εντοπίστηκαν ήταν βουλγαρικής κατασκευής

Ιούνιος 27, 2011.

Πλοβντίβ (Φιλιππούπολη).
΄
Μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών εντόπισαν οι βουλγαρικές αστυνομικές δυνάμεις σε κρησφύγετο, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και  εκτοξευτήρες βομβών.


Λεπτομέρειες σχετικά με τις μεγάλες ποσότητες  του στρατιωτικού υλικού  που ανακαλύφθηκε, ανακοινώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου που έγινε, προσωπικά, από τον γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Καλίν Γκεοργκίεφ και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες.

Η αστυνομία είχε εργαστεί, επί δύο μήνες,  για τον εντοπισμό της τοποθεσίας όπου ήταν κρυμμένα τα όπλα και τα πυρομαχικά. Η όλη επιχείρηση είχε την ονομασία «νυχτερίδα».

Συνελήφθησαν δύο άτομα. Ένας  υπάλληλος του σκοπευτηρίου του Πλοβντίβ και ο άλλος πρώην υπάλληλος της ‘Διεύθυνσης Προστασίας Κρίσεων’, του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τα σημαντικότερα από τα ευρήματα ήταν επτά  εκτοξευτήρες βομβών τύπου «ΝΕΤ», περισσότερα από 4.000 φυσίγγια, τέσσερα πιστόλια, ένα αυτόματο, λαβές όπλων από διάφορες μάρκες όπλων, επίσης 7 φυσίγγια πιστολιών, τουφέκια με διόπτρες , χειροβομβίδες και διάφορα άλλα είδη πολεμικού υλικού.

Σύμφωνα με τον γγ του Υπουρείου, οι εκτοξευτήρες βομβώ ν είναι βουλγαρικής κατασκευής. Η προέλευση των άλλων πυρομαχικών και των όπλων δεν ανακοινώθηκε.
--
Πηγή: mediapool