Βελιγράδι: επιμένει στην « Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας»


Ιούνιος 13, 2011.

«Δεκαπέντε χρόνια μετά την αναγνώριση των Σκοπίων  από την Σερβία με το συνταγματικό της όνομα, το Βελιγράδι, επιμένει, επισήμως, να την αποκαλεί Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», αναφέρει σε ρεπορτάζ του το σκοπιανό κανάλι ‘5’.


Αφορμή για το ζήτημα αυτό,  στάθηκαν τα πτυχία τα οποία παρέχει  σερβικό τεχνολογικό ίδρυμα  και στα οποία, ως χώρα των σκοπιανών σπουδαστών αναφέρει την  ‘πΓΔΜ’.

Ο δημοσιογράφος του σκοπιανού καναλιού επικοινώνησε με την  Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο Βελιγράδι. Ο διευθυντής της Σχολής επιβεβαίωσε το δημοσιογράφο ότι θα προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις , αν και το σερβικό ΥΠΕΞ τα Σκόπια τα ονομάζει ως πΓΔΜ.

«Η ιστοσελίδα του σερβικού Υπουργείου Εσωτερικών, επίσης, στη διεύθυνση των ξένων διπλωματικών αποστολών στο Βελιγράδι, τη διπλωματική αποστολή  των Σκοπίων  την ονομάζει ως «Πρεσβεία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Επιπλέον- συνεχίζει ο δημοσιογράφος- ακόμα και στα αρχεία των τροχαίων ατυχημάτων που αφορούν σκοπιανούς πολίτες, οι Σέρβοι τους καταχωρούν ως πολίτες της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας».

--
Πηγή: Канал 5 Телевизија