Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Αλβανοί Τέτοβου: Η πΓΔΜ και το Κοσσυφοπέδιο να καταδικάσουν την γενοκτονία από τους Έλληνες

Ιούνιος 27, 2011.

«Το μικρό αλβανικό κόμμα της πΓΔΜ, «Ελεύθερη Ιλλυρία»,  με έδρα το Τέτοβο, με την ευκαιρία των 67 χρόνων από την μεγάλη σφαγή του αλβανικού πληθυσμού των Τσάμηδων από τους Έλληνες (1944-1911),  ενώνει τη φωνή του στον μεγάλο εθνικό πόνο, σε αυτήν την τραγική ημέρα της εθνικής μας ιστορίας», σημειώνει το αλβανικό πρακτορείο ΙΝΑ.


»Το κόμμα ‘Illyricum Libertas  μέσα από μια γραπτή του δήλωση υπογραμμίζει ότι συμπαραστέκεται στους Αλβανούς  που διαμαρτύρονται στο συνοριακό σταθμό Qafë-Botë/ Μαυρομάτι, που είναι ο τόπος που συμβολίζει την οδυνηρή διαίρεση του έθνους μας και εξακολουθεί να αποτελεί το έθνος και το τμήμα αυτό του  εδάφους υπό ξένη κατοχή (κυριαρχία).
                Από την περσινή διαμαρτυρία των Αλβανοτσάμηδων στα αλβανο ελληνικά σύνορα Qafë-Botë /Μαυρομάτι

»Διαπιστώνουμε με λύπη την πλήρη αδιαφορία και τη λαϊκή έκκληση από τα κοινοβούλια της πΓΔΜ και του Κοσσυφοπεδίου να υιοθετήσουν ψήφισμα που να καταδικάζει την γενοκτονία από τους Έλληνες, καθώς διανύουμε και αυτό το έτος.

»Ζητάμε από τα δύο αυτά αντιπροσωπευτικά όργανα να εγκρίνουν το εν λόγω ψήφισμα, το συντομότερο δυνατόν», αναφέρει η δήλωση του κόμματος αυτού.

»Το ‘Illyricum Libertas  απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί τις διεθνείς συμβάσεις τις οποίες η ίδια έχει υπογράψει και να επιστρέψει τους πολίτες αλβανο-τσαμικής καταγωγής να επιστρέψουν στην επαρχία της Τσαμουριάς για να επισκεφθούν τους τάφους και τις περιουσίες των προγόνων τους και να σταματήσει η αντι-δημοκρατική πρακτική της άρνησης της διέλευσης των ελληνικών συνόρων στην κατηγορία αυτή των Αλβανών πολιτών.

»Κάνουμε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα, κατά κύριο λόγο στους ευρωπαίους φίλους μας και τους αδελφούς στις ΗΠΑ να μεσολαβήσουν για την εξεύρεση μιας δίκαιης και ανθρώπινης λύσης σε αυτό το σημαντικό ζήτημα των  Βαλκανίων αλλά και πέρα από αυτό».Πηγή: ina-online