Βουλγαρία: Τα δύο τρίτα των πολιτών υπέρ του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε


Ιούνιος 5, 2011.

Σόφια.

Τα δύο τρίτα των Βουλγάρων τάσσονται υπέρ του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε, σύμφωνα με νέα έρευνα.


Το 50% του Μπλε Συνασπισμού υποστηρίζει  την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου. Το 64% του συνόλου των πολιτών πιστεύει ότι το εργοστάσιο θα πρέπει να ολοκληρωθεί. Αντίθετη άποψη έχει το 26% των ερωτηθέντων. Η έρευνα έγινε από τον οργανισμό AFIS και αποκάλυψε ότι το ποσοστό των υποστηρικτών του Πυρηνικού σταθμού Μπέλενε, έχει μειωθεί, αλλά όχι,  σε μεγάλο βαθμό από την προηγούμενη έρευνα του Οκτωβρίου του 2010.

Οι ενήλικες , Βούλγαροι πολίτες, ωστόσο,  σε ποσοστό 72%,  υποστηρίζουν την διενέργεια ενός δημοψηφίσματος για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού, έπειτα από τα δραματικά γεγονότα του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.

Από αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει  δημοψήφισμα, το 64% τάσσονται υπέρ της κατασκευής του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, 80%, προβληματίζεται με την κοστολόγηση που θα είχε το ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο θα παράγονταν μετά το πέρας το εργοστασίου και το 68% είχε ενδοιασμούς για τους μηχανισμούς προστασίας του πυρηνικού σταθμού μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα, ενώ ένα ποσοστό 56% ήταν επιφυλακτικό για το πραγματικό κόστος της κατασκευής του εργοστασίου.


--
Πηγή: "Фокус"