Ελλάδα: Αυξήθηκε ο αριθμός των αυτοκτονιών λόγω κρίσης


Ιούλιος 13, 2011.
Η οικονομική κρίση που σαρώνει την Ευρώπη έχει αυξήσει  τον αριθμό των αυτοκτονιών, σύμφωνα με έρευνα ιατρών εμπειρογνωμόνων, σημειώνει η εφημερία ‘Gazeta Tema’.

Οι ερευνητές  διαπίστωσαν ότι με την αύξηση της ανεργίας, έχουμε αντίστοιχη αύξηση των αυτοκτονιών. Από σχετική έρευνα που έγινε σε δέκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις εννέα έχουμε αύξηση των αυτοχείρων.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι χώρες που αντιμετωπίζουν με περικοπές το δημόσιο χρέος, όπως η  Ελλάδα και η Ιρλανδία, παρουσιάζουν μεγαλύτερη αύξηση των αυτοκτονιών, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet». Εκείνο το οποίο ανησυχεί τους ιατρούς είναι ο αυξανόμενος αριθμός των αυτοκτονιών στους νέους ανθρώπους.

Σημαντικό ποσοστό της αύξησης των αυτοκτονιών παρουσιάζει η Ελλάδα με 17 τοις εκατό, ενώ ακολουθεί η Ιρλανδία με 13 τοις εκατό.

Στην Αλβανία δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τις αυτοκτονίες και αν αυτές σχετίζονται με την οικονομία της χώρας, όπως παρουσιάζονται στην Ελλάδα οι οποίες δηλώνονται ότι έχουν αιτία την κακή οικονομική κατάσταση της  χώρας αυτής.
--
Πηγή: Gazeta Tema