Σκόπια: Πορεία διαμαρτυρίας δημοσιογράφων


Ιούλιος 4, 2011.

Σκόπια.

Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων το μεσημέρι  στις 12:00 κατέβηκαν  σε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

Η ανεξάρτητη Ένωση Δημοσιογράφων της πΓΔΜ και η  Ένωση των Δημοσιογράφων της πΓΔΜ, χθες,  σε συνέντευξη τύπου κάλεσαν τους δημοσιογράφους της χώρας να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία.


Αιτία ήταν η απόλυση  δύο διαμαρτυρομένων δημοσιογράφων από την εφημερίδα ‘Ούτρινσκι Βέσνικ’ καθώς και το κλείσιμο των εφημερίδων  «Spic’ ,’ ΒΡΕΜΕ’ και ‘Koha e ere’.

«Αλλά αυτή η διαμαρτυρία δεν γίνεται αποκλειστικά μόνο για αυτά. Οι λόγοι, δυστυχώς, είναι  πολλοί. Υπάρχουν δημοσιογράφοι που αναγκάζονται να υπογράψουν συμβάσεις οι οποίες δεν τηρούνται, υπάρχουν εκείνοι που εργάζονται νύχτα και δεν πληρώνονται επί μήνες, υπάρχουν εκείνοι που δεν πληρώνονται τα απαραίτητα συντάξιμα, η ασφάλεια, η νοσοκομειακή περίθαλψη κλπ.  Υπάρχουν και άλλοι που πληρώνονται μόνο με κουπόνια για είδη διατροφής σε συγκεκριμένα καταστήματα τροφίμων και ένα σωρό άλλες παραβιάσεις του εργατικού δικαίου που ουδέποτε  ,απονέμεται η δικαιοσύνη»,
 θα πει  η πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ταμάρα Καουσίδης.

Η  πορεία διαμαρτυρίας θα ξεκινήσει από τις εγκαταστάσεις της τηλεόρασης Α1, θα συνεχιστεί προς την πλατεία «Πέλλα» και θα καταλήξει στην πλατεία «Μακεδονία» της πόλης των Σκοπίων.


--
Πηγή: А1 Телевизија