Σερβία: Νότα διαμαρτυρίας από την Τεχεράνη


Ιούλιος 14, 2011.

Βελιγράδι.

Η πρεσβεία του Ιράν στο Βελιγράδι απέστειλε χθες νότα διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εξωτερικών  της Σερβίας σχετικά με τη στάση προς το Ιράν από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Σερβ ίας Ντράγκολιουμπ Μιτσούνοβιτς, ο οποίος διατύπωσε την άποψη ότι το Ιράν δεν είναι ένα δημοκρατικό κράτος.


« Θα ήθελα, πραγματικά, το Ιράν να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι να σχολιάσει το Υπουργείο Εξωτερικών» είπε προς την ‘Blic’, ο πρέσβης Μιτσούνοβιτς ο οποίος πρόσθεσε ότι θα έπρεπε το Ιράν να έχει διαβάσει τα πρακτικά, πριν στείλει τη νότα διαμαρτυρίας προς το σερβικό υπουργείο  Εξωτερικών.

«Στη χθεσινή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Σερβίας, όπου ασχολήθηκε με τη γενική κατάσταση του Ιράν, δεν ήμουν παρών και είναι αναληθές ότι  είπα ότι είναι ένα αντιδημοκρατικό κράτος», δήλωσε ο Μιτσούνοβιτς στο πρακτορείο Tanjug.

Τι συνέβη στην πραγματικότητα;

Μία ημέρα πριν από την κοινοβουλευτική διαβούλευση το μέλος του Συμβουλίου,  ο Miloš Aligrudić, είχε δηλώσει ότι το σερβικό Κοινοβούλιο στερείται μια ομάδας  φιλικής προς το Ιράν, επειδή ο Ντράγκολιουμπ Μιτσούνοβιτς πιστεύει ότι  «το Ιράν δεν είναι ένα δημοκρατικό κράτος».



Πηγή: Blic