Αλβανία: Η Ομόνοια καταγγέλλει ανθελληνικούς κύκλους


Σεπτέμβριος 20, 2011.

Τίρανα.

Ο πολιτικός φορέας «Ομόνοια»,  δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην καθυστερημένη, κατά έξι μήνες, απογραφή του πληθυσμού,  διότι η όλη διαδικασία έχει σκοπό και στόχο τη συρρίκνωση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.


Με δήλωσή της η Ομόνοια αναφέρει ότι «δυστυχώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η διαδικασία της απογραφής δεν θα καταγράψει τα πραγματικά δημογραφικά στοιχεία της ελληνικής μειονότητας. Πρακτικά η απογραφή πληθυσμού δεν έχει τίποτε κοινό με αυτές των ευρωπαϊκών προτύπων και είναι ασυμβίβαστη με την πρακτική των διεθνών οργανισμών».

Σε συνδυασμό, μάλιστα,  με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, να απορρίψει το Αστικό Δίκαιο, η Ομόνοια τονίζει ότι μια τέτοια απόφαση υπαγορεύθηκε από ανθελληνικούς κύκλους.

«Το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας εκφράζει την αγανάκτησή του για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, μια απόφαση προκατειλημμένη , αμφιλεγόμενη και αντίθετη με τις διεθνείς και  ευρωπαϊκές συμβάσεις. Μια απόφαση που υπαγορεύτηκε από εθνικιστικούς ανθελληνικούς κύκλους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, έκρινε άκυρες  αλλαγές στην ιθαγένεια βορειοηπειρωτών  - από αλβανική σε ελληνική- που είχαν γίνει βάσει του Αστικού Δικαίου της χώρας αυτής.


--
Πηγή: ΑΜΑnews