Οι ΗΠΑ δίνουν στους Τούρκους μη επανδρωμένα αεροσκάφη



Σεπτέμβριος 24, 2011.
Νέα Υόρκη.
 Οι ΗΠΑ έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, για την κατ’ αρχήν ανάπτυξη στο τουρκικό έδαφος, αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου ‘ Predator’ για να βοηθήσουν τον τουρκικό στρατό στις επιχειρήσεις του εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών.


Προς το παρόν μη επανδρωμένα αεροσκάφη ‘Predator’ βρίσκονται  σε βάσεις του Ιράκ και μοιράζονται με την Τουρκία πληροφορίες για την καταπολέμηση των Κούρδων μαχητών.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη  Νέα Υόρκη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Τουρκία έχει προτείνει να αγοράσει ή να ενοικιάσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα στοιχεία της συναλλαγής αυτής έχουν καθοριστεί με τους Αμερικανούς.

Ερντογάν: ‘Σταματήσαμε πλοίο που μετέφερε όπλα στη Συρία’

Όπως δήλωσε, επίσης, ο Τούρκος πρωθυπουργός, η Τουρκία σταμάτησε πλοίο το οποίο ήταν φορτωμένο με όπλα και προορίζονταν για τη Συρία.
Ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι η χώρα του θα σταματήσει κάθε τέτοια μεταφορά που γίνεται είτε αεροπορικώς  είτε δια ξηράς.
Το πλοίο ταξίδευε με σημαία της Συρίας. Ο Τούρκος πρωθυπουργός έδωσε λεπτομέρειες που και πως το πλοίο ακινητοποιήθηκε.
Την περασμένη εβδομάδα ο Ερντογάν είχε απευθύνει μήνυμα προειδοποιώντας το Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ Άσσαντ, τονίζοντας ότι η εποχή των δικτατόρων ανήκει στο παρελθόν.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μέχρι σήμερα στη Συρία έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 2.600 άτομα από τις διαδηλώσεις κατά του  συριακού καθεστώτος.



--
Πηγή: Информационна Агенция "Фокус"