« Σύντομα Αλβανός πρωθυπουργός ή πρόεδρος στα Σκόπια»


Σεπτέμβριος 10, 2011.

Ο αρχηγός του κόμματος ‘Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση’/ DUI, Αλί Αχμέτι, δήλωσε ότι  στο εγγύς μέλλον, στην FYROM, μπορεί να εκλεγεί ένας Αλβανός πρόεδρος ή πρωθυπουργός.


«Είναι φυσιολογικό σε μερικά χρόνια πρωθυπουργός ή πρόεδρος της χώρας να εκλεγεί ένας Αλβανός. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να στείλουμε ένα μήνυμα, ειδικά στους σκοπιανούς πολίτες ότι η χώρα αυτή είναι  και των Αλβανών», δήλωσε ο Ahmeti στα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «την πΓΔΜ πρέπει όλοι να την οικοδομήσουμε  και να την σεβόμαστε, γιατί κοινός μας στόχος είναι  να ζήσουμε σε αυτήν τη χώρα όλοι μαζί».

 Ο Αχμέτι αναφέρθηκε στην πρόσφατη περίπτωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας που προέρχεται από τις δυνάμεις του αλβανικού κόμματος DUI.

“Ίσως, πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσε κανείς  να διανοηθεί ότι θα είναι Αλβανός ο υπουργός Άμυνας. Αλλά και αυτό συνέβη. Δεν θέλω να προβλέψω τι θα συμβεί μετά από 4-5 χρόνια, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις και τις πολιτικές διαδικασίες καθώς και τον πολιτικό διάλογο μεταξύ των εταίρων”.

--
Πηγή: Gazeta Tema