Κοσσυφοπέδιο: Νέα οδοφράγματα τοποθέτησαν οι Σέρβοι


Νοέμβριος 24, 2011.

Zvečan.
Στον κεντρικό δρόμο που ενώνει τις πόλεις Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα  και Λεποσάβιτς,  οι Σέρβοι στη διάρκεια της νύχτας τοποθέτησαν ένα οδόφραγμα στο σημείο όπου  την περασμένη νύχτα οι δυνάμεις KFOR είχαν αφαιρέσει άλλα εμπόδια.


Τα νέα οδοφράγματα είναι υψηλά, περίπου δυόμισι μέτρα και αποτελούνται από χώμα, άμμο και μεγάλους βράχους και έχουν τοποθετηθεί κάθετα στη γέφυρα του ρέματος  Zvečan,  αποκλείοντας και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Οι στρατιώτες της KFOR χθες βράδυ είχαν αφαιρέσει μέρος των οδοφραγμάτων από το ίδιο σημείο του δρόμου.  Στην προσπάθεια των Σέρβων να ξεφορτώσουν ένα φορτηγό με χαλίκι για να σχηματίσουν νέο οδόφραγμα η KFOR χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει τους πολίτες.

Αμέσως μετά, ένα πλήθος Σέρβων κατέφθασε στο σημείο φορώντας μάσκες προστασίας για τα δακρυγόνα και βοήθησε τους ανθρώπους που είχαν ‘χτυπηθεί’ από τα χημικά αέρια.

Γύρω στις 1:30 το πρωί, η KFOR αποτραβήχτηκε στο νότιο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα και οι Σέρβοι συνέχισαν τη διαμόρφωση του οδοφράγματος με φορτηγά που κουβαλούσαν  μεγάλες ποσότητες χαλικιών και βράχων.

Σημειώνεται ότι στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα ακούστηκε πυροβολισμός, αλλά κανείς δεν κατάλαβε από πού ήταν.

Στις δύο τα ξημερώματα είχε φτιαχτεί το οδόφραγμα, και το δρόμο προς τη διπλανή πόλη Zvečan τον έκλεισαν με συρματοπλέγματα  που είχαν χρησιμοποιηθεί από τους στρατιώτες της KFOR.

Πηγή: Tanjug