«Εκστρατεία για την αλβανική γλώσσα στους μετανάστες»


Δεκέμβριος 22, 2011.

Το εθνικιστικό αλβανικό κίνημα «Συμμαχία Κόκκινο και Μαύρο» (ΑΚ) εγκαινίασε σήμερα την εκστρατεία του  που είχε προγραμματίσει προ πολλού και η οποία έγινε, τελικά, πραγματικότητα.


Η ‘Συμμαχία’ στη διάρκεια της εκστρατείας θα χτυπήσει την πόρτα κάθε Αλβανού που ζει ως μετανάστης και που  έχει αποκτήσει παιδιά και τα ανατρέφει μακριά από την μητρική γη.

Η ‘ΑΚ’ έχει ως σύνθημα στην εκστρατεία «Fol vetëm shqip»/ «Μίλα μόνο αλβανικά», και εθελοντικά θα βοηθήσει όλα τα παιδιά που γεννιούνται  από Αλβανούς μετανάστες και πιστεύουν ότι  η μητρική τους γλώσσα δεν τους βοηθάει σε τίποτε.

Η εκστρατεία της «ΑΚ» διοργανώνει μια καμπάνια που τίθεται κατά της αφομοίωσης των Αλβανών και της εξαφάνισης της γλώσσας τους, σε όποια περιοχή της Ευρώπης  και αν ζουν ή ακόμη και σε μια άλλη ήπειρο.

Η ‘Συμμαχία’ με τη συνεργασία του εκδοτικού οίκου ALBAS θα μοιράσει χιλιάδες αλφαβητάρια στην Ελλάδα, την Ιταλία, Αγγλία, ΗΠΑ, Βέλγιο , Πρέσεβο και στους Αλβανούς της Μιτρόβιτσας.

Το προεδρείο της ‘Συμμαχίας’ απαιτεί από όλες τις αλβανίδες μητέρες που ζουν στη μετανάστευση, να διδάσκουν στα παιδιά τους  την αλβανική , ως τη μόνη τους  μητρική γλώσσα.

Στο πλαίσιο αυτής της εξόρμησης θα συμμετάσχουν όλοι οι εκπρόσωποι της «Συμμαχίας Κόκκινο και Μαύρο» που βρίσκονται στο Πρέσεβο, Ρώμη, Βρυξέλλες, Λονδίνο, Μίτσιγκαν κ.α.
--