Κοσσυφοπέδιο: “…τρέλα η δράση του Αλμπίν Κούρτι”



Ιανουάριος 12, 2012.

Η δράση του αλβανικού κινήματος «Αυτοδιάθεση» για τις 14 Ιανουαρίου, όπως έχει αναγγείλει,  ότι θα μπλοκάρει  τα διοικητικά σύνορα μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου με το σύνθημα «Η Σερβία δεν υπερτερεί», αποτελεί  μια τρέλα, λέει η Ντόρις Πακ.


Η Ντόρις Πακ, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο δήλωσε ότι ο Αμπίν Κούρτι και το κίνημά του θα πρέπει να συμπεριφέρονται  διαφορετικά «και όχι ως Σέρβοι του Βορρά».

«Νομίζω ότι αυτό είναι τρέλα. Και πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να συμπεριφέρονται διαφορετικά και όχι όπως οι Σέρβοι στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Για μένα αυτό είναι απαράδεκτο. Όλα αυτά δεν βοηθούν  την επίλυση των προβλημάτων του Κοσσυφοπεδίου γιατί αυτή η δράση θα επιστραφεί στο Κοσσυφοπέδιο», είπε ευρωβουλευτής.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η εκστρατεία  με σύνθημα «Η Σερβία δεν υπερτερεί» δείχνει έλλειψη σεβασμού ως προς το νόμο και το «Σύνταγμα του Κοσσυφοπεδίου».

«Ντρέπομαι ως βουλευτής, όταν οι βουλευτές του Κοσσυφοπεδίου προκαλούν τέτοιες πρωτοβουλίες. Δεν μπορών να δεχθών ότι ο Αμπίν Κούρτι προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες. Δείχνει έλλειψη σεβασμού προς το Σύνταγμα και το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου», κατέληξε η Doris Pack.

Το κίνημα ‘Αυτοδιάθεση’ ανακοίνωσε για το Σάββατο 14 Ιανουαρίου αποκλεισμό των διοικητικών διαβάσεων στα σύνορα με τη Σερβία.


--
Kurir-Beograd