Σκόπια: «Δεν ξέρουν τι να κάνουν με τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας Ιωάννη»…



Ιανουάριος 12, 2012.

Ο αρχιεπίσκοπος Αχρίδας Ιωάννης ο ΣΤ’ ή Γιοβάν, καθαιρέθηκε από την επισκοπική έδρα του από τις σκοπιανές αρχές  (αφού δεν παραδέχεται τη λεγόμενη ‘Μακεδονική Εκκλησία των Σκοπίων’)  και ονομάζεται, πια, από τα  ελεγχόμενα από την κυβέρνηση,  ΜΜΕ των Σκοπίων, ως Ζόραν Βρανισκόφσκι. Παραμένει στη φυλακή και περιμένει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο των Σκοπίων. Ωστόσο αναμένεται από το δικαστήριο της πόλης Βέλες να αποφασίσει αν θα υπάρξει νέα δίκη.

Αναφέρει το δημοσίευμα:





«Ο πρόεδρος του βασικού Δικαστηρίου του Βέλες, Γιορντάν Λαζάροφ, δήλωσε ότι σύντομα το δικαστήριο θα αποφασίσει και πάλι  αν θα υπάρξει επανάληψη της διαδικασίας στην οποία ο Βρανισκόφκσι κατηγορείται για υπεξαίρεση €250.000 ή θα εκτίσει την ποινή των δύο ετών και έξι μηνών.

»Το Δικαστήριο του Βέλες πριν από ένα χρόνο, καταδίκασε ερήμην τον αρχιεπίσκοπο για παράνομα χρήματα που έλαβαν οι εκκλησίες και τα μοναστήρια  που ανήκουν  στη δικαιοδοσία της Μητρόπολης Ποβαρντάσκα, Μπρεγκαλνίτσα και Πελαγονίας- Πρέσπας.

»Πριν από ένα μήνα ο Βρανισκόφσκι επέστρεψε εθελουσίως στα Σκόπια και συνελήφθη στο συνοριακό σταθμό και οι δικηγόροι του ζήτησαν από το δικαστήριο την επανάληψη της δίκης. Στην αίτηση αυτή το Δικαστήριο του Βέλες απάντησε θετικά  αλλά η εισαγγελία των Σκοπίων άσκησε έφεση».
--