Τούρκος πρέσβης στα Σκόπια: Η Χάγη να ανοίξει την πόρτα του ΝΑΤΟ στην πΓΔΜ…



Ιανουάριος 21, 2012.

Σκόπια.

Οι προσπάθειες της Τουρκίας για την ένταξη  των Σκοπίων, άρχισαν μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, προς τις ΗΠΑ και άλλα μέρη της Συμμαχίας υπέρ των Σκοπίων.


«Μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με αυξημένο ενδιαφέρον», δήλωσε στη συνέντευξή του  στη σκοπιανή εφημερίδα Dnevnik, ο Τούρκος πρέσβης στα Σκόπια, Gjurol Sokmensuer, «η αποφασιστικότητα και η υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία στη FYROM, αποτελεί  μεγίστη ένδειξη της βοήθειας μας  προς τη χώρα σας.  Η Τουρκία, ως φίλος των Σκοπίων, ήταν η μόνη χώρα που έχει δημοσιοποιήσει τη θέση της μετά την απόφαση της Χάγης».
Dnevnik : «Η Τουρκία θα επιδείξει την ισχυρή υποστήριξή της για τη χώρα μας κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο;»
Gjurol Sokmensuer:  Από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της πΓΔΜ, η Τουρκία έδειξε σε κάθε τομέα την αποφασιστικότητά  και την ισχυρή υποστήριξή της, και αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Παρακολουθούμε τις ειλικρινές προσπάθειες της πΓΔΜ για την ένταξή της στις ευρωατλαντικές δομές και η μεγάλη επιθυμία μας είναι  σύντομα η χώρα σας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.
» Η Τουρκία υποστήριξε ένθερμα την υποψηφιότητα της πΓΔΜ για ένταξή της στο ΝΑΤΟ πριν και κατά  τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, αλλά δυστυχώς, λόγω των γνωστών λόγων, δεν έγινε δεκτή. Η υποστήριξή μας θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της Συνόδου στο Σικάγο, αλλά και μετά από αυτήν».
--