Βουλγαρία: Οι μυστικές υπηρεσίες ματαίωσαν τρομοκρατική επίθεση κατά ισραηλινών τουριστών



Ιανουάριος 9, 2012.

Οι βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες εμπόδισαν , πριν λίγες ημέρες, προγραμματισμένη τρομοκρατική επίθεση κατά ισραηλινών τουριστών στη Σόφια και συγκεκριμένα στην περιοχή Αρούτς Σέβα,  της βουλγαρικής πρωτεύουσας.


Εντοπίστηκαν ύποπτες βαλίτσες με εκρηκτικά με τα οποία οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να ανατινάξουν  το ισραηλινό λεωφορείο που ταξίδευε προς χειμερινό θέρετρο της Βουλγαρίας.

Οι τοπικές αρχές διεξήγαγαν έρευνα για διασύνδεση της ευρωπαϊκής τρομοκρατικής ομάδας, που προέβη στην απόπειρα αυτή, με την Χεζμπολάχ που εδρεύει στο Λίβανο.

Ερευνήθηκε, συγκεκριμένα,  αν σχετίζεται αυτή η τρομοκρατική ενέργεια, λόγω της ημερομηνίας που συμπίπτει  με τη δολοφονία, το 2008 στη Δαμασκό, του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Ιμάντ Μούγκνι.

Επιπρόσθετα, ο Ισραήλ φοβάται ότι οι τρομοκράτες σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών στο εξωτερικό για την επέτειο της δολοφονίας του Μούγκνι, όπως ανέφερε η ισραηλινή εφημερίδα ‘Τζερούσαλεμ Πόστ».

Η Χεζμπολάχ επιδιώκει την εκδίκηση εδώ και τέσσερα χρόνια για τη δολοφονία του ηγέτη της, αλλά, μέχρι τώρα έχει γίνει  μια επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία στο Αζερμπαϊτζάν.
--