Οι ΗΠΑ κλείνουν την πρεσβεία τους στη Συρία



Ιανουάριος 21, 2012.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να κλείσουν την πρεσβεία στη Συρία, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης  ασφαλείας στη χώρα αυτή.

Η δήλωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει  ότι θα κλείσει η αμερικανική πρεσβεία «ιδιαίτερα μετά την αύξηση των βομβιστικών επιθέσεων σε οχήματα στη Δαμασκό, της επιδείνωσης της κατάστασης ασφάλειας και της ασφάλειας του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού».


Σύμφωνα με το έγγραφό,  το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζητά να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια της πρεσβείας στη Δαμασκό, ανακοινώνοντας ότι αν δεν ληφθούν αυτά τα μέτρα τις επόμενες ημέρες θα κλείσει η αμερικανική πρεσβεία με την αποχώρηση των διπλωματικών υπαλλήλων.

Νωρίτερα, η αμερικανική πρεσβεία είχε προβεί σε μείωση του προσωπικού της στη Συρία λόγω της ανησυχίας για την ασφάλεια των υπαλλήλων της.

Λόγω απειλών προς τον επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στη Δαμασκό, τον Οκτώβριο, ο πρέσβης, Robert Ford, κλήθηκε στην Ουάσιγκτον και επέστρεψε στα καθήκοντά του τον περασμένο Δεκέμβριο.


--