Σκόπια: Συνεχίζονται οι Διαμαρτυρίες Μουσουλμάνων Κατά του Καρναβαλιού της Βέβτσανης



Ιανουάριος 28, 2012.

Χιλιάδες μουσουλμάνοι φωνάζοντας συνθήματα κατά του καρναβαλιού της Βέβτσανης διαμαρτυρήθηκαν έξω από το δημαρχείο της Στρούγκα.

Ο Μουφτής της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας της Στρούγκας, Φεράτ Πόλισι,  απαίτησε τη δημόσια συγνώμη και την αμετάκλητη παραίτηση  του δημάρχου της Βέβτσανης.


Η Ισλαμική κοινότητα σε γραπτή δήλωσή της απαιτεί από το Υπουργείο Πολιτισμού των Σκοπίων να σταματήσει να υποστηρίζει οικονομικά αυτές τις εκδηλώσεις.

Ο Δήμαρχος της Στρούγκα, Ραμίζ Μέρκο, τόνισε στην ομιλία του ότι τα μέλη της ισλαμικής θρησκείας και το δήμος της Στρούγκας υποστηρίζει την  συνύπαρξη, την ειρήνη και την ανεκτικότητα, αλλά  αντιδρά  και απείλησε ότι «θα πληρώσει ακριβά όποιος προσπαθεί να υπονομεύσει την αξιοπρέπεια του Ισλάμ».

Για το καρναβάλι της Βέβτσανης αντέδρασαν  και ο σύλλογος «Ικρε» από τη Λαμπινίστα και ο αντιπρόεδρος του,  Αμπντουραχμάν Σερίφοσκι απαίτησε να ζητήσει ο δήμαρχος της  Βέβτσανης και οι διοργανωτές, δημόσια συγνώμη, για τα συνθήματα κατά των μουσουλμάνων και της μουσουλμανικής κοινότητας.

Οι διαμαρτυρόμενοι κατέκριναν έντονα  τα περιπαιχτικά σχόλια για το ιερό Κοράνι και την ισλαμική στάση ζωής από τους συμμετέχοντες στο καρναβάλι της Βέβτσανης.
--