Τα αστεία των Σκοπιανών: Η «Δημοκρατία της Βέβτσανης απαντά στην Ελλάδα»



Ιανουάριος 19, 2012.

Τα παλληκάρια του Γκρούεφσκι έχουν, τελικά, πολύ πλάκα. ..
Το καρναβάλι της Βέβτσανης μετεξελίχθηκε σε «Δημοκρατία της Βέβτσανης», που συνεχίζει μετά το  τοπικό καρναβάλι να δίνει και ‘διακρατικές’ απαντήσεις, διακωμωδώντας την ελληνική νότα διαμαρτυρίας.




Έτσι, λοιπόν, το Ανώτατο Συμβούλιο της Βέβτσανης στέλνει στην Κυβέρνηση της Ελλάδας τη δήλωση:

«Αγαπητοί γείτονες, η ηγεσία της Δημοκρατίας της Βέβτσανης σε έκτακτη συνεδρίαση χθες συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις και αντιδράσεις από την πλευρά σας για το περιεχόμενο του πολύχρονου καρναβαλιού της Βέβτσανης και εξέδωσε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Η Ρεπούμπλικα της Βέβτσανης είναι έτοιμη, αμέσως στο υψηλότερο επίπεδο, για την έναρξη των συνομιλιών με τη χώρα σας, με την οποία δημιουργήθηκαν αμοιβαίες παρεξηγήσεις.

Η Ρεπούμπλικα της Βέβτσανης είναι έτοιμη να μεσολαβήσει ως τρίτος στην επίλυση του προβλήματός σας με τη Μακεδονία.

Αν συμφωνείται με την πρωτοβουλία μας στο εγγύς μέλλον, είμαστε έτοιμοι  να καλέσετε το μεσολαβητή να επισκεφθεί τη Δημοκρατία της Βέβτσανης και από κοινού να εξετάσουν τα περαιτέρω βήματα για την έξοδο από την κρίση που δημιουργήθηκε.

Φυσικά όλα αυτά  είναι δυνατά, εάν δεσμευτείτε και παρέχετε εγγυήσεις ότι στην προσεχή σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, δεν θα εμποδίσετε την είσοδο της Μακεδονίας στη Συμμαχία», γράφει η επιστολή που δημοσιεύεται από όλα σχεδόν τα σκοπιανά ΜΜΕ.
--


Σημείωση: Τα σχόλια προς την ιστοσελίδα μας  και τους χαρακτηρισμούς- που δεν θέλω να επαναλάβω- τα επιστρέφω  στους Σκοπιανούς του Φόρουμ  kajgana (στην 9η ενότητα).