Στις Βρυξέλλες: Ο Γκρούεφσκι επιδιώκει ένταξη στο ΝΑΤΟ ως ‘FYROM’



Ιανουάριος 25, 2012.


Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι, επισκέπτεται σήμερα τις Βρυξέλλες. Ο Γκρούεφσκι αναμένεται να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.


Ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης των Σκοπίων, δήλωσε ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να ζητήσει  από την ηγεσία της Συμμαχίας, να προσκληθεί  η χώρα του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο και να ζητηθεί η ένταξή της με την σημερινή ονομασία της  χώρας, δηλαδή,  ως ‘FYROM’.

Σημειώνεται ότι μια τέτοια εκδοχή  της  εισόδου των Σκοπίων ως ‘FYROM’  απορρίφθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε σχετική αναφορά από τον βοηθό Γενικό Γραμματέα του Στέιτ, Phillip Reeker. Στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στα Σκόπια, ο ίδιος απέκλεισε  ένα τέτοιο ενδεχόμενο, απεναντίας απαίτησε τη επίλυση της διαφοράς του ονόματος.

Πέρα από αυτά, ο Γκρούεφσκι θα απαιτήσει από τη Συμμαχία να σεβαστεί την απόφαση του Διεθνούς  Δικαστηρίου της Χάγης με την καταδίκη της Ελλάδας για παραβίασης της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, με την οποία παραβίαση η ελληνική πλευρά δεν επέτρεψε την ένταξη των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς  με το όνομα ‘FYROM’.
--


Telegrafi