Σκόπια: ο Σλαβικός Πλούτος σε οπτική αναπαραγωγή



Φεβρουάριος 8, 2012.

Η ‘μακεδονική’ σλαβική επιτροπή ( Μακεντόνσκιοτ Σλαβίστιτσκι Κόμιτετ) της βιβλιοθήκης  της Ακαδημίας  Σλαβικών Επιστημών και Τεχνών διαθέτει περίπου  1.800 βιβλία  στον τομέα των σλαβικών σπουδών.

Η συνολική αυτή εργασία μοιράστηκε από τις επιτροπές  του Σλαβικού Κόσμου,  στη διοργάνωση  του 14ο  Διεθνούς  Σλαβικού  Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Οχρίδα το 2008.


Το έργο αυτό  θα πρέπει να ταξινομηθεί, θα επεξεργαστεί και θα δημοσιευτεί ως είδος  Ειδικής Κληρονομιάς για τη βιβλιοθήκη.

Η παράδοση αυτού του έργου πραγματοποιήθηκε από τον ακαδημαϊκό   Μίλαν Γκιούρτσινοφ, πρόεδρο της  Σλαβικής Επιτροπής, ο οποίος δήλωσε ότι  η ανάγνωση του συνόλου της εργασίας αυτής εμπλουτίζει  την «μακεδονική» επιστήμη με την σλαβική γλώσσα, τη σλαβική λογοτεχνία και τον σλαβικό πολιτισμό γενικότερα.

Η έκθεση των Σλαβικών Εκδόσεων της τελευταίας περιόδου  ήταν ένα από τα πιο σημαντικά σημεία του συνεδρίου που έλαβε χώρα στην Οχρίδα.
Ο Γκιούρτσινοφ πρόσθεσε ότι η οπτική αναπαραγωγή αυτών των έργων,  θα ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα,  γιατί θα μπορούσαν να διανεμηθούν σε πολλές βιβλιοθήκες.
--