Τίρανα: Η επιτροπή αρχίζει τις εργασίες για το μεγάλο Τζαμί των Τιράνων



Φεβρουάριος 19, 2012.

Η επιτροπή για την κατασκευή του Μεγάλου Τζαμιού που προτάθηκε από το Δήμο, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιοτων Τιράνων και, ήδη,  έχουν αρχίσει οι εργασίες της.


Η επιτροπή αυτή αποτελείται από το Δήμαρχο των Τιράνων, τον πρόεδρο της Μουσουλμανικής Κοινότητας, τον εκπρόσωπο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, το Μουφτή των Τιράνων, τρεις εκπροσώπους των μουσουλμάνων πιστών των Τιράνων, τον εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Μνημείων Πολιτισμού, εκπρόσωπο του Υπουργικού Συμβουλίου, τρεις γενικοί διευθυντές του Σχεδιασμού Ανάπτυξης της Επικράτειας και δύο διευθυντές για το χωροταξικό σχεδιασμό και του ελέγχου της εδαφικής ανάπτυξης.

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε η σύσταση μιας ομάδας εργασίας που θα προετοιμάσει  τις προτάσεις για να αποφασίσει η  Επιτροπή το συνολικό κόστος με τις νέες αυξήσεις καθώς και θέματα αρχιτεκτονικής του έργου της ανέγερσης του Νέου Τζαμιού στα Τίρανα.

Ο Δήμαρχος των Τιράνων,  Λούλζιμ Μπάσα, ζήτησε ως το Μάρτιο να έχουν διεκπεραιωθούν οι λεπτομέρειες του σχεδιασμού αυτού.
--