Κωνσταντινούπολη: Ο πρόεδρος Σκοπίων με Γκιουλ και Ερντογάν



Φεβρουάριος 19, 2012.
Ο πρόεδρος της FYROM επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη, όπου είχε συναντήσει με τον πρόεδρο  της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ και με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν.


 Κατά τις συναντήσεις αυτές, όπως ανακοίνωσε  το προεδρικό γραφείο, οι ηγέτες της Τουρκίας έδειξαν  θετική τάση στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους με τις συνεχιζόμενες υψηλού επιπέδου πολιτικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών,  οι οποίες χαρακτηρίζονται από πνεύμα φιλίας, υψηλού βαθμού εμπιστοσύνης και έλλειψης αναπάντητων ερωτημάτων.

Κεντρικό θέμα της επίσκεψης του Σκοπιανού Προέδρου και με τις δύο συναντήσεις, ήταν  η ανταλλαγή απόψεων με την διαμορφωθείσα κατάσταση, για την ένταξη των Σκοπίωνς στο ΝΑΤΟ, παραμονές της Συνόδου Κορυφής στο Σικάγο.

Ο Ίβανοφ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη της Τουρκικής Δημοκρατίας προς την FYROM για την ένταξή της στην  Βορειοατλαντική Συμμαχία και τόνισε ότι η χώρα του έχει εκπληρώσει όλους τους όρους και δικαίως προσδοκεί στην ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος Γιουλ και ο πρωθυπουργός Ερντογάν τόνισαν ότι η πΓΔΜ μπορεί πάντοντε να υπολογίζει στην ανεπιφύλακτη υποστήριξη τους.

Επίσης στη διάρκεια των συναντήσεων αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες σχετικά με περιφερειακά ζητήματα, γράφει η εφημερίδα των Σκοπίων Ντνέβνικ.


--