ΥΠΕΞ Αλβανίας: Το δημοψήφισμα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο είναι παράνομο



Φεβρουάριος 15, 2012.


Το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας αντέδρασε σήμερα για το δημοψήφισμα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, χαρακτηρίζοντάς το παράνομο.


 Σε δελτίο τύπου το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και εξέφρασε την ανησυχία του για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που διοργανώνεται από τις παράλληλες σερβικές δομές και είναι εμπνευσμένο από το Βελιγράδι.

«Παρά το γεγονός ότι είναι παράνομο και χωρίς νομική ισχύ, το δημοψήφισμα δεν  εξυπηρετεί το συμφέρον των εθνοτικών κοινοτήτων, οι οποίες πρέπει να ενσωματωθούν πλήρως στην οικονομική, πολιτική  και κοινωνική δομή της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου», αναφέρει η δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Το αλβανικό υπουργείο τονίζει ότι η διοργάνωση του δημοψηφίσματος δεν εξυπηρετεί ούτε το κλίμα του διαλόγου μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας, που είναι μια απαραίτητη διαδικασία για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων για τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας, ούτε τους δείκτες ποιότητας της ωριμότητας τους στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
--