Σκόπια: Που αποσκοπούν οι συχνές συναντήσεις Αχμέτι με Αμερικανό πρέσβη;



‘…σκιώδης πρωθυπουργός ο αμερικανός πρέσβης’

Μάρτιος 12, 2012.

Ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων DUI, Αλί Αχμέτι,  σχεδόν κάθε εβδομάδα έχει συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Πωλ Γουόλερς. Αυτό έγινε και σήμερα, αναφέρει το σκοπιανό δημοσίευμα.


Τα περιστατικά τα οποία συνέβησαν στη χώρα δεν απηχούν κανένα πολιτικό κόμμα, ανέφερε ο αρχηγός του DUI, μετά τη συνάντησή του με τον αμερικανό πρέσβη, ο οποίος είναι σκιώδης πρωθυπουργός των Σκοπίων, και πιστεύει ότι  τα γεγονότα μεταξύ Σλάβων και Αλβανών ήταν αυθόρμητα.

«Οι πληροφορίες όσο αφορά το DUI για τα περιστατικά τα οποία συνέβησαν  στα Σκόπια, είναι αυθόρμητα και πίσω από αυτά δεν βρίσκεται κάποιο πολιτικό κόμμα. Δεν υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας, είπε ο Αχμέτι μετά τη συνάντησή του με τον Γουόλερς.

Κάλεσε, ωστόσο, να εκτονωθεί η κατάσταση, ζητώντας από τους γονείς, τα σχολεία και όλα τα πολιτικά κόμματα να συμβάλλουν  στην εξασθένιση των εντάσεων.

«Οι ισχυρισμοί ότι οι Αλβανοί δημιουργούν αυτά τα γεγονότα για να επιτύχουν πολιτικά οφέλη ορισμένα  κόμματα της αντιπολίτευσης είναι απολύτως λανθασμένοι,  κανένα πολιτικό κόμμα δεν τα υποστηρίζει», δήλωσε ο Αχμέτι.

Ο Αμερικανός Πρέσβης, Πώλ Γουόλερς από τη πλευρά του τόνισε ότι η συνάντηση είχε ως αντικείμενο τα επεισόδια μεταξύ Σλάβων και Αλβανών που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα και αφορούν κυρίως τη νεολαία.

--