Σκόπια: «Το Κοσσυφοπέδιο να μην παρεμβαίνει στα εσωτερικά μας»



Μάρτιος 27, 2012.

Ο αντιπρόεδρος της σκοπιανής κυβέρνησης, Αλβανός Μούσα Τζαφέρι, ζήτησε από τους πολιτικούς παράγοντες του Κοσσυφοπεδίου να μην ενθαρρύνουν τους Αλβανούς των Σκοπίων και η πολιτική τους ατζέντα να επικεντρωθεί  στην κατάσταση του βόρειου Κοσσυφοπεδίου και να πάψουν να ασχολούνται με την πολιτική σκηνή των Σκοπίων.


Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός που έχει αρμοδιότητα  την εφαρμογή της Συμφωνίας της Οχρίδας, προέβη στη δήλωση αυτή προς τα μέσα ενημέρωσης του Κοσσυφοπεδίου, μετά τις δηλώσεις πολιτικών παραγόντων της γείτονος χώρας για την απογοήτευσή τους για την κατάσταση των Αλβανών των Σκοπίων.

Στη  δήλωση Τζαφέρι, αναφέρει η σκοπιανή τηλεόραση Σίτελ, δεν υπήρξαν αντιδράσεις από τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου και μόνο ορισμένοι πολιτικοί ανέφεραν ότι δεν κατάλαβαν σε ποιον απευθύνεται.

Η ανοικτή δήλωση του αντιπροέδρου των Σκοπίων, Μούσα Τζαφέρι, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, είναι ένα μήνυμα προς τις ριζοσπαστικές δομές του αλβανικού πολιτικού μπλοκ του Κοσσυφοπεδίου που προσπαθεί  να αποσταθεροποιήσει τα Βαλκάνια.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, υπεγράφη στα Τίρανα, μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας νέας κατάστασης στα Βαλκάνια με την επωνυμία ‘Ιλλυρίδα’, σύμφωνα με την οποία θα μπορούσαν να ενοποιηθούν όλα τα εδάφη που ζουν Αλβανοί σε ένα ενιαίο κράτος…

--