Βουλγαρία: Ο Μπορίσοφ επικεφαλής αντιπροσωπείας θα επισκεφθεί το Κατάρ



Μάρτιος 12, 2012.

Σόφια.

Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο εμιράτο του Κατάρ, στην πόλη Ντόχα, από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

 Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα αλ Τανί και τον πρωθυπουργό της αραβικής χώρας Σεΐχη Χαμάντ Μπιν Τζασίμ Μπιν Ντζάμπρ αλ Τανί.


Το κύριο θέμα των συνομιλιών θα είναι η ανάπτυξη και εμβάθυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων μεταξύ του Κατάρ και της Βουλγαρίας.

Κεντρικό σημείο της επίσκεψης αποτελεί το βουλγαρο-καταρινό φόρουμ επιχειρηματιών, που η βουλγαρική κυβέρνηση θα ανοίξει στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα.

Η εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπροσώποι 103 βουλγαρικών εταιρειών διαφόρων κλάδων – τροφίμων, μεταποίησης, τουρισμού, κατασκευών ακινήτων, φαρμακευτικών προϊόντων και άλλων.

Θα παρουσιαστεί ακόμη η βουλγαρική πλευρά ως πιθανός προορισμός για επιχειρήσεις επενδύσεων από το Κατάρ στην περιοχή των Βαλκανίων.

Το Κατάρ προσανατολίζεται  για επενδυτικές ευκαιρίες σε διάφορους καίριους τομείς στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της γεωργίας και της βιομηχανίας τροφίμων, των υποδομών, των μεταφορών κλπ.

--