Σκοπιανός υπουργός: ‘Κύκλοι’ των Βαλκανίων επιτίθενται σε πρεσβείες και καίνε τις σημαίες μας



Μάρτιος 19, 2012.

Ο σλαβικής καταγωγής υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Ζόραν Πετρόφ, δήλωσε ότι ορισμένοι κύκλοι  που δρουν στην περιοχή των Βαλκανίων είναι οι λόγοι για τις συχνές επιθέσεις εναντίον των σκοπιανών πρεσβειών και της σημαίας του κράτους.


Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με τον Πετρόφ, επειδή τα κυκλώματα αυτά δεν συμπαθούν την  προσέγγιση των Σκοπίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Πρόσθεσε ότι στην πρώτη αυτή αναφορά, δεν προτίθεται να μιλήσει ονομαστικά,  για τις δραστηριότητες των κρατών που εναντιώνονται κατά των Σκοπίων.

«Αυτό που είναι προφανές με την πρώτη ματιά, είναι ότι όλες οι επιθέσεις εναντίον των Πρεσβειών και του καψίματος των σημαιών, συνέβησαν  εκτός της χώρας μας και καταδικάστηκαν από τις αρχές των χωρών αυτών. Δεν μπορούμε να πούμε στο σημείο αυτό ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα ή οποιαδήποτε δραστηριότητα της χώρας στην οποία συνέβησαν τα περιστατικά αυτά εναντίον του κράτους μας. Αυτό το οποίο συμβαίνει  έχει σχέση με τις δραστηριότητες ομάδων που διακατέχονται από εθνικιστική ιδεολογία» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ζόραν Πετρόφ προς την τηλεόραση Άλφα των Σκοπίων.
--