Τουρκία : «Σε ένα χρόνο εντοπίστηκαν 141 εκρηκτικοί μηχανισμοί»



Απρίλιος 11, 2012.

Ο Γενικός Διευθυντής της Αστυνομίας, Mehmet Kılıçlar,  δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν  141 εκρηκτικοί μηχανισμοί  – στο πλαίσιο των δράσεων της υπηρεσίας για την καταπολέμηση των αυτονομιστών και της τρομοκρατίας-  και τόνισε το υψηλό επίπεδο της διϋπηρεσιακής συνεργασίας και το συντονισμό με άλλες υπηρεσίες.


Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια  της 167ης επετείου του Οργανισμού της τουρκικής αστυνομίας στην Αστυνομική Ακαδημία στην Anıttepe της Άγκυρας, στην οποία παραβρέθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ και πρώην υπουργοί Εσωτερικών,  Δικαιοσύνης, και Ασφάλειας καθώς και γενικοί διευθυντές και  επισκέπτες.

Ο Kılıçlar τόνισε ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται «ο αγώνας αυτός δίνεται από τις τουρκικές  Ένοπλες  Δυνάμεις, της Χωροφυλακής και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας για την καταπολέμηση  της Αυτονομιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης» ( των Κούρδων ανταρτών).

Ο Κίλιτσλαρ ανέφερε ότι κατά το τελευταίο έτος μετά από  τη σύλληψη μεγάλου αριθμού μελών της Οργάνωσης των Αυτονομιστών κατασχέθηκαν 800 κιλά εκρηκτικών, 141 βομβιστές των οποίων ο χαρακτηριστικό ήχος που παράγουν εμπόδισε να προγραμματιστεί  η τρομοκρατική δράση τους.

Επιπλέον, σκοτώθηκαν 19 τρομοκράτες σε επιχειρήσεις της αστυνομίας,  εντοπίστηκαν 95 νέα μέλη που προσχώρησαν στην  Οργάνωση, συνελήφθησαν 46 άτομα τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο μετάβασης με τους αντάρτες και 153 περιπτώσεις στις οποίες εμποδίστηκε η επικοινωνία με τους αντάρτες.

«Βασικό στοιχείο», τόνισε ο Γενικός διευθυντής της Αστυνομίας, «είναι ο εκσυγχρονισμός του σώματος με νέα άτομα, σύγχρονα όπλα και οχήματα, ώστε να συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση αυτή», είπε.
--