«Δεν Θα πάει Στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελλάδα;»



Απρίλιος 5, 2012.

Η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε τη φημολογία  ότι αυτό το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου δεν θα στείλει  αθλητική ολυμπιακή αντιπροσωπεία.


Ο γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό, σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Financial Times’, ότι η Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως λανθασμένες πληροφορίες που δόθηκαν  στον Τύπο.

Ο Μπιτσαξής δήλωσε ότι από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν 100 αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και ότι ο ΣΕΓΑΣ με ψευδείς ειδήσεις ενημέρωσε τον διεθνή Τύπο ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμελεί τον ΣΕΓΑΣ και ότι η κρίση που διέρχεται η χώρα αντανακλάται στον ελληνικό αθλητισμό και ότι κόπηκαν  οι πόροι που παρέχονταν.

Ωστόσο,  τα δάνεια τα οποία έχουν ληφθεί κατά την τελευταία περίοδο από τη χώρα, έχουν διαχειριστεί σε πιο ορθολογικά, είπε.

Η είδηση που είχε διαρρεύσει στον Τύπο μιλούσε για διακοπή των πόρων προς τον αθλητισμό,  και ότι οι προπονητές είναι απλήρωτοι  επί μήνες και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις βασικές τους ανάγκες.

Νωρίτερα, η ελληνική κυβέρνηση, είχε δηλώσει ότι η Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφερθεί από την παραδοσιακή πηγή της  αρχαίας Ολυμπίας με την οικονομική συνδρομή χορηγών, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.

--
CNN Türk