Σερβία: Επίσκεψη Ρώσου Αξιωματούχου στο «Ρωσικό Ανθρωπιστικό Κέντρο» στη Νις



Απρίλιος 25, 2012.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς και ο αναπληρωτής Υπουργός Έκτακτων Καταστάσεων της Ρωσίας, Βλαντιρίμ Πουσκόφ, επισκέφθηκαν σήμερα τις εγκαταστάσεις στη Σερβία του «Ρωσικού Ανθρωπιστικού Κέντρου»  στα περίχωρα της πόλης Νις, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ταχείας αντίδρασης σε περίπτωση πλημμυρών, σεισμών και άλλων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης για τη χώρα.


Ο Ντάτσιτς και ο Πουσκόφ, επισκέφθηκαν προηγουμένως το αεροδρόμιο της Νις, εξήραν  τους Ρώσους πυροτεχνουργούς για την εργασία τους σε διάφορες τοποθεσίες στη Σερβία, οι οποίοι επιτελούν έργο εκκαθάρισης των παλαιών ναρκοπεδίων στη χώρα.

 Οι αξιωματούχοι των δύο χωρών παρακολούθησαν  τη διαδικασία εκκαθάρισης των ναρκοθετημένων ζωνών και τη λειτουργία που επιτελέστηκε από τους Ρώσους και τους Σέρβους πυροτεχνουργούς.

Στη συνάντησή τους ο Ντάτσιτς και ο Πουσκόφ συζήτησαν και την ανθρωπιστική ρωσική βοήθεια των 35 τόνων που προορίζεται για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, η οποία ήρθε με το ρωσικό αεροπλάνο ‘Ιλιούσιν’ και θα παραδοθεί στο αεροδρόμιο  τη πόλης Νις.


--