Τουριστική Συνεργασία Σκοπίων- Κατεχόμενης Κύπρου



Απρίλιος 25, 2012.

Η εμβάθυνση της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ των Σκοπίων και της Κατεχόμενης από τα τουρκικά στρατεύματα  Κύπρου προβλέπεται σε μνημόνιο το οποίο έχει υπογραφεί, ήδη, από το Ψευδοκράτος και την κυβέρνηση των Σκοπίων.


Το μνημόνιο προβλέπει την εισαγωγή ναυλωμένων πτήσεων μεταξύ των δύο μερών (ως «χώρα» ονομάζει το σκοπιανό δημοσίευμα την Κατεχόμενη Κύπρο) και την «οργάνωση επταήμερων περιηγήσεων  για την μεταξύ τους γνωριμία, των δύο κουλτούρων».

«Είχαμε μια συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Ουνέλ Οστούν,  της Κατεχόμενης Κύπρου ( ως  «Βόρειας Κύπρου»/ «Северен Кипар», την  αναφέρει το σλαβοσκοπιανό δημοσίευμα) με τον οποίο συμφωνήσαμε για την  καλή συνεργασία στον τομέα του τουρισμού και υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα αυτόν» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της FYROM,  Βαλιόν Σαρασίνι στο περιθώριο του συνεδρίου «Βασικοί παράγοντες και δυνατότητες στην ανάπτυξη του τουρισμού», που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο  των Σκοπίων.

«Ο διάσημος Τούρκος ηθοποιός Necati Şaşmaz (γνωστός από το ρόλο Πολάτ Αλεντάρ της σειράς «Κοιλάδα των Λύκων»), υπό την ιδιότητά του ως επίτιμος πρόξενος (του ψευδοκράτους) της ‘Βόρειας Κύπρου’, δήλωσε ότι η «Μακεδονία» είναι η πρώτη χώρα που συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό.

«Η ‘βόρεια Κύπρος’ είναι ένα μεγάλο νησί (!!), εξακολουθεί να μην είναι ιδιαίτερα ελκυστικό. Προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να γίνει γνωστή γι’ αυτό επισκεφθήκαμε τον τόπο αυτόν και η πρώτη χώρα που θα επισκεφθεί  τον τόπο μας για τουριστικούς σκοπούς είναι η «Μακεδονία». Είμαστε πολύ κοντά στον πολιτισμό, ως δύο ‘χώρες’,  και μου φαίνεται σαν να πηγαίνω βόλτα στη Προύσα όταν έρχομαι εδώ σε εσάς. Θέλουμε να αναπτύξουμε τις βάσεις του τουρισμού μεταξύ των δύο πλευρών και να φέρουμε τουρίστες από την (κατεχόμενη) ‘βόρεια Κύπρο’ και από την Τουρκία στη χώρα σας», δήλωσε ο Şaşmaz.
--