Τάτσι: Μετά το Σικάγο αναμένουμε την κορύφωση της διπρόσωπης πολικής Αχμέτι



«Ο ηγέτης του αλβανικού  Δημοκρατικού κόμματος  κατηγορεί για διγλωσσία τον  ηγέτη του έτερου αλβανικού κόμματος DUI που συμμετέχει στην κυβέρνηση των Σκοπίων»

Μάιος 20, 2012.

Μετά το Σικάγο  περιμένουμε  η διπρόσωπη πολιτική του Αλί Αχμέτι- του κόμματος DUI -να τελειώσει, αφού κατέστη σαφές ότι το κόμμα αυτό δεν μπορεί πλέον να κάνει τίποτε στη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τόνισε ο πρόεδρος του Αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος, Μεντούχ Τάτσι σε συνέντευξή του στο σκοπιανό ραδιόφωνο.


«Από το 2008 έως σήμερα έχουμε κουραστεί να ακούμε ότι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται περισσότερο για τη διαδικασία ολοκλήρωσης, αλλά κατέστη σαφές, πια, ότι αδυνατούν να προχωρήσουν.

»Ο Αχμέτι έλαβε τα δύο υπουργεία, της Άμυνας και της  Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, προκειμένου να προχωρήσει στην απεμπλοκή της χώρας αλλά έχει αποτύχει και θα πρέπει να πει, τουλάχιστον, συγνώμη στους Αλβανούς που εξαπάτησε. Τα πράγματα είναι περίπλοκα με οικονομικές προεκτάσεις. Δεν γνωρίζω ποιο είναι το σχέδιό τους αλλά πραγματικά δεν μπορώ να μείνω αδιάφορος για τις κακές ημέρες που έρχονται»,δήλωσε ο ηγέτης του DPA, Μεντούχ Τάτσι στο Ράδιο Σλόμπονταν Εβρόπα.

Στη συνέντευξή του χαρακτήρισε ως αστειότητες τα περί ριζοσπαστικού Ισλάμ στα Σκόπια και  επεσήμανε ότι υπάρχει σχέδιο-συμφωνία μεταξύ του  DUI  και του VMRO, ώστε να προβληθεί ο πενταπλός φόνος στο Σμίλκοβτσι με τους όρους αυτούς.

«Πολύ σύντομα θα καταστεί σαφές ότι βασικό πρόβλημα είναι οι σχέσεις μεταξύ των Σλάβων και των Αλβανών. Τίποτε δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Όλοι είχαν την ελπίδα ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν, ιδιαίτερα μετά το 2001, αλλά προφανώς έγιναν πιο περίπλοκα. Νομίζω ότι το κράτος δεν λειτουργεί σωστά, δημιουργείται μια ανάρμοστη συμπεριφορά η οποία προέρχεται  από την απροθυμία των Σλάβων να συλλάβουν την ιδέα ότι σε αυτήν τη χώρα μπορούν να επιβιώσουν μόνο μαζί με τους Αλβανούς», δήλωσε ο Τάτσι.
--