Συρία: Ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες προκάλεσαν τις σφαγές στο Ταλντάο και αλ Σουμάριεχ




Μάιος 29, 2012.

Δαμασκός.

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε απερίφραστα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες οι οποίες  χρηματοδοτούνται από ξένους παράγοντες,  στο Ταλντάο και στο αλ- Σουμάριεχ, κατά τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Σε επιστολές που απέστειλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη Γενική Γραμματεία των  Ηνωμένων  Εθνών και στα αρμόδια όργανα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το υπουργείο έδωσε λεπτομερείς  αναφορές για όσα συνέβησαν την Παρασκευή 25 Μαΐου του 2012 καθώς και τις παραπλανητικές εκστρατείες των μέσων ενημέρωσης, διευκρινίζοντας ότι εκατοντάδες ένοπλοι είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο της σφαγής, οπλισμένοι με βαριά όπλα, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών πυραύλων.


«Οι τρομοκράτες ξεκίνησαν την επίθεση στις 2 μ.μ. την Παρασκευή και επιτέθηκαν στην περιοχή από την Αλ-Ράσταν, Τάμπλισεχ και αλ-Κσεΐρ, δολοφονώντας άγρια πολλές οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, των γυναικών και των ηλικιωμένων» επισημαίνεται στις επιστολές.

Το υπουργείο έδωσε τα ονόματα των μαρτύρων τονίζοντας ότι η Συρία είναι αποφασισμένη να βρει τους τρομοκράτες και να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη.
Στις επιστολές αναφέρεται ότι οι τρομοκρατικές ομάδες έκαψαν σπίτια και καλλιέργειες, προέβησαν μάλιστα και σε βανδαλισμούς στο νοσοκομείο του Ταλντάο και επιτέθηκαν από πέντε σημεία κατά του Συριακού Αραβικού Στρατού που ήταν εγκαταστημένος στην τριγύρω περιοχή, όπου έγινε η σφαγή.

Το υπουργείο ανέφερε ότι ο Συριακός Αραβικός στρατός έκανε το καθήκον του για την υπεράσπιση των αθώων αμάχων και συγκρούστηκε με τις ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες μέχρις τις 11 μ.μ. . Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις.
Το υπουργείο αναφέρει ότι κανένα τανκς δεν μπήκε στην περιοχή και επιβεβαίωσε ότι ο συριακός στρατός βρισκόταν σε κατάσταση αυτοάμυνας, διατήρησε σε υψηλό βαθμό αυτοέλεγχο και όλες οι αναφορές για το αντίθετο είναι καθαρά ψεύδη.

Αναφέρεται ότι τα παιδιά , οι γυναίκες και οι άνδρες συγκεντρώθηκαν σε συγκεκριμένους χώρους και αν είχαν σκοτωθεί  από τους βομβαρδισμούς, όπως ισχυρίζονται  οι προκατειλημμένες πηγές, θα υπήρχε σκόνη επάνω τους, ενώ οι εικόνες δείχνουν ότι η σφαγή διαπράχθηκε εν ψυχρώ και από κοντινή απόσταση.
Το υπουργείο διευκρίνισε ακόμη ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο, αναφέροντας ότι οι κάτοικοι αυτής της περιοχής ήταν υποστηρικτές του Συριακού Αραβικού Στρατού και αυτό έχει κοστίσει τη ζωή τους.

Το υπουργείο κατέληξε υπενθυμίζοντας ότι αυτό που συνέβη αποδεικνύει ότι η Συρία βρίσκεται αντιμέτωπη με τρομοκρατία η οποία χρηματοδοτείται από ξένους και ότι ορισμένες χώρες προσπαθούν να επιβληθούν στη Συρία και ότι το αίμα της Συρίας χρησιμοποιείται σε εκστρατείες των μέσων ενημέρωσης που κατηγορούν  την κυβέρνηση της Συρίας για τη διάπραξη αυτών των εγκλημάτων, αναφέρει το συριακό 
πρακτορείο.

--