Ιδρύεται στην Άγκυρα ο τοπικός οίκος αξιολόγησης S & P



Μάιος 14, 2012.

Μετά  τον εκνευρισμό της Άγκυρας και την αντίδραση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον υποβιβασμό της τουρκικής οικονομίας και την σχετική άνοδο της Ελλάδας, ιδρύεται στην χώρα ο εγχώριος οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.


«Μετά τα δύο μέτρα και δύο σταθμά του πιστοληπτικού οίκου Standard & Poors, η Άγκυρα κινητοποιήθηκε άμεσα. Το τουρκικό BRSA έχει ετοιμάσει ένα νέο σχέδιο για τη δημιουργία ενός εσωτερικού οργανισμού αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Η αντίδραση προήλθε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Τουρκίας την περασμένη εβδομάδα που ζήτησε την αντικατάσταση του γνωστού οίκου αξιολόγησης S&P με ένα νέο μοντέλο αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον βετεράνο δημοσιογράφο της εφημερίδας Star Gazetezi, αυτοί ήταν οι λόγοι της δημιουργίας ενός τουρκικού οίκου αξιολόγησης, όπως είναι ο αμερικανικός Standard & Poors. Ο οργανισμός αυτός θα είναι δημόσιος και θα περιλαμβάνει εκπροσώπους από τον ιδιωτικό τομέα και αξιολογήσεις από ξένα ιδρύματα.

-