«Οι Έλληνες συντηρητικοί άλλαξαν πορεία για το θέμα της μετανάστευσης»



«Προσπαθούν να προσελκύσουν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής»

Ιούνιος 14, 2012.

Αθήνα- πρακτορείο Focus

Ο Έλληνας συντηρητικός Αντώνης Σαμαράς έγινε πιο ακραίος με τις δηλώσεις του στον τομέα της μετανάστευσης, πριν από τις αποφασιστικές εκλογές της Κυριακής, αναζωπυρώνοντας την κριτική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις εκκλήσεις του  για «παράνομο εισβολέα».


«Υπάρχει ένα τεράστιο ποσό μεταναστών, ένα εκατομμύριο από αυτούς εργάζονται», είπε ο Σαμαράς προς το Γαλλικό Πρακτορείο, στο περιθώριο της συνεδρίασης του κόμματος της  Νέας Δημοκρατίας.

«Θα σταματήσουμε αυτήν την εισβολή», ορκίστηκε και  στην τελευταία συνέντευξη Τύπου πριν από τις εκλογές είπε ότι «οι Έλληνες πρέπει να πάρουν πίσω» τις πόλεις στις οποίες υπάρχει εισροή των μεταναστών.

«Πρέπει να εξαλειφθεί ο φόβος των Ελλήνων», δήλωσε ο Σαμαράς για το θέμα αυτό.
Υποσχέθηκε να καταργήσει το νόμο που ψηφίστηκε από την προηγούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στους μετανάστες δεύτερης γενιάς  να αποκτήσουν  ελληνική ιθαγένεια καθώς και μια σειρά από μεταρρυθμίσεις για την αύξηση της ασφάλειας στη χώρα.

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 800.000 μετανάστες που έχουν καταχωριστεί νομίμως, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από την Αλβανία, ο αριθμός των παρανόμως διαμενόντων στη χώρα εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περισσότερα από 350.000 άτομα.

Οι αναλυτές λένε ότι οι δηλώσεις του 61χρονου Σαμαρά, πρώην υπουργού Εξωτερικών, είναι μέρος της προσπάθειάς του να προσελκύσει υποστηρικτές της  νεοναζιστικής ομάδας Χρυσή Αυγή, η οποία κέρδισε  το 7 τοις εκατό των ψήφων στις προηγούμενες εκλογές, γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Φόκους.

--