Σερβία: Στην εκδήλωση του Νίκολιτς δεν πάνε οι πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες



Ιούνιος 11, 2012.

Σήμερα στο Βελιγράδι γίνεται ειδική τελετή για την ανάληψη των καθηκόντων, από το  νέο πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς.


 Κανένας από τους ηγέτες των χωρών  της πρώην Γιουγκοσλαβίας δεν προτίθεται να παραβρεθεί στην τελετή  αυτήν, εκτός από το Μαυροβούνιο, που θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρο της χώρας Φιλίπ Βουϊάνοβιτς και τον πρωθυπουργό Μίλοραντ Ντόντικ.

Δήλωσαν ότι δεν θα παραστούν ο πρόεδρος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μπακίρ Ιτζετμπέγκοβιτς και οι πρόεδροι της Κροατίας, της Σλοβενίας και των Σκοπίων – Ίβο Γιοσίποβιτς, Ντανίλο Τουρκ και Γκιόργκι Ίβανοφ, αντίστοιχα.

Το ιδιαίτερο γραφείο  του προέδρου των Σκοπίων, Ίβανοφ, ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα, θα συμμετάσχει σε συνέδριο για τη διαδικασία συνεργασίας στην Νοτιο-ανατολική Ευρώπη στο Βελιγράδι, οπότε και θα έχει μια πρώτη επαφή με τον Σέρβο ομόλογό του.

Στα εγκαίνια θα παραστεί ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, ο οποίος προηγουμένως είχε συναντηθεί με το νέο πρόεδρο της Σερβίας.

Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς στις 31 Μαΐου ορκίστηκε ενώπιον του Κοινοβουλίου και ανέλαβε επίσημα τη θέση του προέδρου της Σερβίας, σήμερα γίνεται επίσημη τελετή στο προεδρικό μέγαρο.
--