Εργαστήρι έρευνας του ΝΑΤΟ στη Στρούγκα



Ιούνιος 28, 2012.
Σκόπια.

«Βιώσιμη απάντηση στις καταστροφές- Ανάπτυξη περιφερειακών δυνατοτήτων», είναι ο τίτλος του Εργαστηρίου του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί από σήμερα έως την 1η Ιουλίου στην πόλη Στρούγκα των Σκοπίων.


Πρόκειται για μια επιστημονική συνάντηση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ατλαντικό Συμβούλιο της Αλβανίας και στην οποία συμμετέχουν 40 εκπρόσωποι των κρατικών θεσμών της περιοχής, καθηγητές πανεπιστημίου, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες στον τομέα διαχείρισης κρίσεων.

Η επιστημονική έρευνα του Εργαστηρίου του ΝΑΤΟ είναι σημαντική για την περιοχή και θα ασχοληθεί με τις διάφορες περιφερειακές εγκαταστάσεις οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για την ανάπτυξη  των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Η επιστημονική ημερίδα θα είναι επίσης μια καλή ευκαιρία τόσο για τα νέα όσο και τα μελλοντικά κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ, να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά  με τις εθνικές εγκαταστάσεις ανάπτυξης για να βοηθήσουν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στη διαδικασία ένταξής τους στο ΝΑΤΟ.

Το έργο υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ από τον τομέα «Ασφάλεια μέσω της επιστήμης», η οποία υποστηρίζει τα σχέδια των κρατών μελών και των χωρών εταίρων του ΝΑΤΟ για επιστημονικούς σκοπούς στην υπηρεσία της ασφάλειας.

--