Αντιδράσεις στις δηλώσεις Γκρούεφσκι περί ελληνικής ‘πολιτικής γενοκτονίας’


"Ελλάδα: Τα Σκόπια προκαλούν", γράφει το δημοσίευμα της Bota Sot


Ιούνιος 28, 2012.

«Οι ελληνικές αρχές χαρακτηρίζουν ως προκλητικές τις δηλώσεις και τις τοποθετήσεις των αρχών των Σκοπίων, πριν και μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


«Οι προσβλητικές παρεμβάσεις των αρχών των Σκοπίων, λίγες μόλις ημέρες μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης σίγουρα δεν βοηθάει  στη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για την επίτευξη μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Γρηγόρης Δελεβέκουρας.
Επέκρινε τη δήλωση του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα πραγματοποιεί πολιτική γενοκτονίας.

« Οι δηλώσεις αυτές  υπονομεύουν τις διμερείς σχέσεις ωθώντας  μια συστηματική αρνητική κυβερνητική προπαγάνδα, που στοχεύει  στην κοινή γνώμη της  πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας των Σκοπίων να  στραφεί  κατά της  Ελλάδας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Δελαβέκουρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αθήνα ενδιαφέρεται για την  εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στη διαφορά του ονόματος μέσω των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των ΟΗΕ.

Η ελληνική αντίδραση ακολούθησε επίσης, την πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών της σλαβικής δημοκρατίας, Νίκολα Πόποφσκι, ο οποίος παρότρυνε  τις ελληνικές αρχές να μην προκαλούν τους Σλάβους με την απόφαση για την κάλυψη των πινακίδων των αυτοκινήτων με την ένδειξη ΠΓΔΜ επάνω στον κωδικό ‘ΜΚ’.

--