Βουλγαρία: Η αντιπολίτευση ζητά δημοψήφισμα για την πυρηνική ενέργεια



Ιούλιος 3, 2012.

Σόφια.

«Η διαμαρτυρία για ένα δημοψήφισμα σχετικά με τον πυρηνικό σταθμό «Μπέλενε» στη χώρα, αποκτά έναν επιταχυνόμενο ρυθμό και  αυτό είναι εμφανές, σε όλες τις περιφέρειες και τα στοιχεία τα  οποία λαμβάνουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού για τη Βουλγαρία και πρόεδρος του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Σεργκέι Στανίσεφ.

Ο Στανίσεφ μαζί με άλλα μέλη του Συνασπισμού για τη Βουλγαρία βρέθηκε στο χώρο έξω από το Κοινοβούλιο όπου  συγκεντρώνονται υπογραφές για ένα δημοψήφισμα για το μέλλον του ‘Μπέλενε’.


Ο πρόεδρος του Συνασπισμού για τη Βουλγαρία θα τονίσει ότι ότι το κόμμα του είναι υπέρ της κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου του ‘Μπέλενε’ και πιστεύει ότι και οι πολίτες θα συνδράμουν μαζί του για το σχεδιασμό της δημιουργίας του ενδυναμώνοντας τα επιχειρήματά του από τις αυξήσεις που γίνονται συνεχώς στην τιμή  του ηλεκτρικού ρεύματος στη Βουλγαρία. Η τελευταία αύξηση ήταν της τάξης του 13 τοις εκατό.

«Χωρίς την πυρηνική ενέργεια, οι τιμές θα αυξηθούν  ακόμη περισσότερο, και  η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα γίνει πολυτέλεια» δήλωσε ο Στάνιφερ.

--