Κοσσυφοπέδιο: Οι Σέρβοι κλείνουν ξανά τους δρόμους



Ιούλιος 3, 2012.

Μιτρόβιτσα- Γκρατσάνιτσα.

Οι Σέρβοι του βόρειου Κοσσυφοπεδίου διαμαρτύρονται κατά της αστυνομικής βίας και για την κατάσταση που επικρατεί επί των δικαιωμάτων τους.
Έχουν από το πρωί κλείσει τους δρόμους  μεταφέροντας το μήνυμα ότι δεν θέλουν να ενσωματωθούν στην διαμορφωθείσα κοινωνία και δεν υποστηρίζουν  την εφαρμογή  των θεσμών της Πρίστινας,  στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.



Απέκλεισαν τους δρόμους

Σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο Τανγιούγκ, έχουν αποκλείσει τους δρόμους Μιτρόβιτσα-Ριμπάριτσα, στο χωριό Ζούπτσε, ενώ εμποδίζουν  την διέλευση των οχημάτων προς την Πρίστινα- Ράσκα, Ρουντάρε, Ζβετσάντ και σε ορισμένα σημεία προς το Λέποσαβιτς.
Περίπου εννέα Σέρβοι, επίσης, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική γέφυρα του ποταμού Ιμπάρ  στο βόρειο τμήμα, ενώ στην πόλη έχουν αποκλειστεί ορισμένοι δρόμοι.

Διαμαρτυρία το μεσημέρι

Στην Γκρατσάνιτσα (5 χλμ. από την Πρίστινα, στις 13:00 θα γίνει  διαμαρτυρία, σύμφωνα με τους διοργανωτές «για τα δεινά που περνούν  οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου».

Η διαμαρτυρία των Σέρβων του βόρειου Κοσσυφοπεδίου γίνεται  λόγω της ‘υπερβολικής βίας και βαναυσότητας της αστυνομίας του Κοσόβου» όπως εκφράστηκε από τα τα σερβικά δίκτυα των ΜΚΟ του Κοσσυφοπεδίου.

--