Ο Μάθιου Νίμιτς συνοδεύει τον Μπαν Κι Μουν στα Σκόπια



Αν και συνταξιούχος ο Νίμιτς, συνοδεύει τον επικεφαλής του ΟΗΕ στην βαλκανική περιοδεία του

Ιούλιος 17, 2012.

Ο διαμεσολαβητής στη διαμάχη με την Ελλάδα, Μάθιου Νίμιτς θα επισκεφθεί  την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιουλίου, τα Σκόπια, μαζί με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.


Παρότι  από το γραφείο του στη Νέα Υόρκη αναφέρθηκε ότι αποσύρθηκε και άφησε τη θέση του, ο Νίμιτς δεν έχει εγκαταλείψει ακόμη τις προσπάθειες μεσολάβησής του στη διαφωνία μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας, με την οποία ασχολείται πάνω από μια δεκαετία.

Ο Μάθιου Νίμιτς θα συνοδεύσει το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν στην επίσκεψή του στα Σκόπια- στα πλαίσια της βαλκανικής του περιοδείας- κατόπιν προτροπής  του επικεφαλής του Οργανισμού.

«Ο ειδικός απεσταλμένος μου για το θέμα της διαφωνίας θα είναι μαζί μου στα Σκόπια, έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον πρόεδρο Ίβανοφ και τον πρωθυπουργό Γκρούεφσκι. Δυστυχώς το πρόβλημα του ονόματος είναι πολύπλοκο. Έχω καλέσει εδώ και καιρό τους ηγέτες της Ελλάδας και της FYROM να επιλύσουν το συντομότερο δυνατό το πρόβλημα αυτό, για το καλό όλων και  ότι είναι σημαντικό να δείξουν ευελιξία και αίσθημα συμβιβασμού», δήλωσε ο Μπαν Κι Μουν.

Σύμφωνα με το γραφείο του διαμεσολαβητή στη Νέα Υόρκη, σε ερώτησή μας για την επιβεβαίωση του ερχομού του, μας πληροφόρησαν ότι ο Μάθιου Νίμιτς είναι, ήδη, συνταξιούχος και δεν έρχεται, πλέον, ως απεσταλμένος του ΟΗΕ.

 Ο Νίμιτς είναι 73 ετών, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.
--