Σκόπια: Επισημοποιήθηκε η συνεργασία Τσερβενκόφσκι-Τάτσι


Μεντούχ Τάτσι και Μπράνκο Τσερβενκόφσκι- www. echedoros-a.gr/

Ιούλιος 18, 2012.

Το σλαβικό κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών και το αλβανικό του Δημοκρατικού Κόμματος επισημοποίησαν σήμερα τη συνεργασία τους για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.


Οι ηγέτες των δύο πλευρών, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι και Μεντούχ Τάτσι τόνισαν ότι αυτή είναι μια συμφωνία για νίκη στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης του 2013 που φέρνει σε επαφή τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης, των Αλβανών και των Σλάβων  προκειμένου να αντιμετωπίσουν  την καταστροφική οικονομική κατάσταση, την ευρωατλαντική προοπτική και τις καταστροφικές διαδικασίες που ακολουθούνται στη κρατική δομή κλπ.

Μετά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία  της «Πετρόλ Κόμπανι» στα περίχωρα του Τέτοβο, ο επικεφαλής του αλβανικού κόμμματος DPA, δήλωσε ότι ο λαός θα υπερψηφίσει τον συνασπισμό.

«Αυτή η συνεργασία, ίσως αναταράξει την Κυβέρνηση, αλλά, πρέπει να τι θεωρούμε σημαντική εμείς οι Αλβανοί,  λόγω του ότι  έχει συμφωνηθεί να γίνει η συνεργασία  με διαφανείς διαδικασίες», δήλωσε ο Τάτσι.

Ο πρόεδρος του SDSM, Μπάνκο Τσερβενκόφσκι δήλωσε ότι έχουν συμφωνηθεί τόσο στην τεχνική συνεργασία όσο και στην αμοιβαία υποστήριξη των υποψηφίων των δύο κομμάτων στους δήμους.

--