«Η ανταλλαγή εδαφών δεν συζητήθηκε στην Αλβανία και στο Κοσσυφοπέδιο»


www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 25, 2012.

Σκόπια.

«Για την ανταλλαγή εδαφών δεν έχουμε μιλήσει με καμία προσωπικότητα από την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο. Γνωρίζετε ότι εκείνη την εποχή το Κοσσυφοπέδιο ήταν υπό της Σερβίας και οι συνομιλίες είχαν γίνει με τον μακαρίτη πρωθυπουργό της Σερβίας», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσι προς τη αλβανική εφημερίδα ‘Λάιμ’.


Ο Σλάβος πρώην πρωθυπουργός Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι δεν έχει συζητήσει με οποιαδήποτε προσωπικότητα τόσο στην Αλβανία, όσο και στο Κοσσυφοπέδιο για το σχεδιασμό της ανταλλαγής εδαφών μεταξύ της Λαϊκής Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, της Αλβανίας και του  Κοσσυφοπεδίου.

Οι συζητήσεις έγιναν το 2001 με τον πρώην πρωθυπουργό της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς.

Ερωτηθείς ο Γκεοργκιέφσκι από την εφημερίδα ‘Λάιμ’ αν ηγεσίες της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου  ζήτησαν  τις ανταλλαγές εδαφών, ο Γκεοργκιέφσκι δήλωσε ότι κανένα από τα δύο αναφερόμενα μέρη δεν συζήτησε για ανταλλαγή εδαφών
«Για την ανταλλαγή των εδαφών δεν έχουν γίνει συζητήσεις με καμία προσωπικότητα από την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο. Γνωρίζετε ότι εκείνη την εποχή το Κοσσυφοπέδιο ήταν υπό της Σερβίας και οι συζητήσεις έγιναν με τον μακαρίτη  Σέρβο πρωθυπουργό  της Σερβίας» είπε ο Γκεοργκιέφσκι στα «Λάιμ» μέσω του επικεφαλής του κομματικού του οργανισμού, Βάντσο Εντίμοφ.

Λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί τελευταία, ο Γκεοργκιέφσκι αποφεύγει την άμεση επαφή με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις δηλώσεις του στα ‘Λάιμ’ τις έδωσε μέσω του επικεφαλής  του κομματικού συμβουλίου.

--