Τουρκία: Οι κάτοικοι των συνοριακών πόλεων με τη Συρία δεν θέλουν πόλεμο



Ιούλιος 5, 2012.

Η συνεχιζόμενη ένταση που παρατηρείται μεταξύ των κρατών της Τουρκίας και της Συρίας, έχει αναστατώσει τους ανθρώπους οι οποίοι κατοικούν στην περιοχή των συνόρων, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα και συνεχίζει:


Η Ένωση Δημοσιογράφων του Χατάι και Μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων συναντήθηκαν και έβγαλαν ένα κοινό ανακοινωθέν.

Πολλοί σύλλογοι από όλη την τουρκική επαρχία παρακολούθησαν τη συνάντηση αυτή που είχε καθαρά θέματα της κοινής συνοριακής περιοχής. Η ανακοίνωση έγινε  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

«Ο πόλεμος είναι μια διαδικασία που θα ολοκληρώσει την καταστροφή» αναφέρεται στη δήλωση  και «ο τοπικός πληθυσμός θα υποστεί όλες τις συνέπειες του πολέμου» γράφει και προτάσσει να  ενημερώσουν όλο τον κόσμο για τις συνέπειες που θα έχει το ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύρραξης Τουρκίας- Συρίας.

«Οι σχέσεις καλής γειτονίας, το αμοιβαίο συμφέρον, το δίκαιο,  οφείλει η διπλωματία να τα προστατεύσει στο πλαίσιο των οικουμενικών αξιών. Ζούμε σε αυτήν τη γεωγραφική περιοχή στην οποία γείτονάς μας είναι η Συρία με την οποία δημιουργήθηκε ένταση με την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους και το θάνατο το δύο πιλότων και βιώνουμε καθημερινά τη ψυχολογία της σύγκρουσης. Ο πόλεμος θα προκαλέσει σοβαρές οικονομικές απώλειες θα επηρεάσει αρνητικά τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ανθρώπους» επισημαίνει η ανακοίνωση η οποία τελειώνει ότι  μέσω της διπλωματίας μπορούν να διευθετηθούν όλα τα προβλήματα των δύο χωρών.


--