Με βομβιστή αυτοκτονίας έγινε το μακελειό στο Μπουργκάς



Ιούλιος 19, 2012.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Τσβετάν Τσβετάνοφ, δήλωσε ότι η έκρηξη σε λεωφορείο με Ισραηλινούς τουρίστες στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, πιθανώς διεξήχθη από βομβιστή αυτοκτονίας, αναφέρει το Ροιτερς.


«Βρήκαμε που ακριβώς έγινε η έκρηξη του λεωφορείου. Ένα θύμα είχε ψεύτικη άδεια οδήγησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο υπουργός Εσωτερικών στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς.

Στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς «Σαράφοβο» την Τετάρτη το απόγευμα εξερράγη λεωφορείο με Ισραηλινούς τουρίστες, οι οποίοι πέταξαν από το  Τελ Αβίβ στη Βουλγαρία για να μεταβούν στο θέρετρο “Sunny Beach”.

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, από την επίθεση της αυτοκτονίας σκοτώθηκαν  οκτώ άνθρωποι, και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν και βρίσκονται στα νοσοκομεία, αρκετοί από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις, η εκτέλεση της τρομοκρατικής επίθεσης κατά πάσα πιθανότητα έγινε από άνδρα με μακριά μαλλιά, που ήρθε στη Βουλγαρία από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συναντήθηκε με τους Ισραηλινούς τουρίστες στο αεροδρόμιο πριν από την έκρηξη. Οι κάμερες ασφαλείας τον κατέγραψαν  στο αεροδρόμιο μία ώρα πριν από την επίθεση. Σκοτώθηκε στην έκρηξη.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που βρέθηκαν μετά από την εξέταση του σώματος του νεκρού, ήταν κάτοικος του Μίσιγκαν, ωστόσο κατόπιν αιτήματος των βουλγαρικών αρχών της επιβολής του νόμου προς το FBI ανακαλύφθηκε ότι τα έγγραφα ήταν πλαστά. Τώρα οι ερευνητές αναμένουν τα αποτελέσματα της εξέτασης του DNA του σκοτωμένου.

 «Московских новостях»

--