Βουλγαρικό Κόμμα: Η προπαγάνδα των Σκοπίων κατά της Βουλγαρίας πρέπει να σταματήσει



Αύγουστος 29, 2012.

Ανάξια χαρακτηρίζεται η συμπεριφορά των βουλγαρικών δημόσιων ιδρυμάτων που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την σκοπιανή προπαγάνδα η οποία προσπαθεί να καταχραστεί και το βουλγαρικό αλφάβητο ως κληρονομιά τους.


Τα παραπάνω αναφέρει το βουλγαρικό κόμμα ВМРО-НИЕ και αναφέρεται στην κλοπή  της ιστορίας  της Βουλγαρίας από τα Σκόπια με την έκθεση που πραγματοποιήσουν στις Βρυξέλλες με τα βουλγαρικά χειρόγραφα τα  οποία έχουν ονομάσει ως «μακεδονικά χειρόγραφα-  μεσαιωνικός πλούτος».

Σύμφωνα με το κόμμα αυτό δεν είναι  η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται τέτοιες προκλήσεις και για άλλη μια φορά το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας είναι σιωπηλό.

«Η αντιβουλγαρική προπαγάνδα των Σκοπίων μπορεί να σταματήσει μόνο εάν οι βουλγαρικές αρχές δείξουν  σκληρή και σταθερή στάση κατά αυτής και όχι μέσω της σιωπής, η οποία αποθρασύνει τις αξιώσεις των Σκοπιανών», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr