Σκόπια: Κυβερνητικός συνασπισμός με αντίθετες θέσεις και απόψεις…



Αύγουστος 23, 2012.

Το VMRO-DPMNE παραμένει στις θέσεις του για την ψήφιση ενός νέου νόμου για την αποκατάσταση όλων των μελών των σλαβικών δυνάμεων ασφαλείας που συμμετείχαν στη σύγκρουση του 2001 και το σχέδιο νόμου έχει ήδη εκπονηθεί  και υποβληθεί στην κοινοβουλευτική διαδικασία.


Εν τω μεταξύ, το αλβανικό κόμμα- DUI,  που συνεργάζεται με το αναφερθέν σλαβικό, επανέλαβε ότι η υιοθέτηση ενός τέτοιου νόμου που αποκλείει πρώην μέλη του «Αλβανικού Απελευθερωτικού Στρατού» θα σήμαινε και το τέλος του κυβερνητικού συνασπισμού και τη συνεργασία του με το κόμμα του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.

Επιπρόσθετα, ο ηγέτης του έτερου αλβανικού κόμματος- DPA, Μεντούχ Τάτσι, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τις θέσεις  του Αλί Αχμέτι, αρχηγού του DUI στις προσπάθειες του να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο στο Κοινοβούλιο.

Την κυβερνητική αυτή κρίση συζήτησε ο ηγέτης της σλαβικής αντιπολίτευσης, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι στη συνάντηση που είχε με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Ρίκερ στα Σκόπια.

Ο Τσερβένκοφσκι δήλωσε έτοιμος για πρόωρες εκλογές αλλά δεν παρέλειψε να σημειώσει καυστικά  ότι και στο παρελθόν υπήρξε κυβερνητική κρίση εξαιτίας διαφωνιών των δύο συνεργαζόμενων κομμάτων αλλά …πάντα καταλήγουν με …αδελφικές αγκαλιές και πολιτικά ανταλλάγματα…


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr